LEKAR FÖR ALLA
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Stor&Liten.

Sällskapsspel för barn till kalaset Roliga spel som räddar barnkalaset

Om du tänkt ordna ett barnkalas med lekar så glöm för all del inte bort alla roliga sällskapsspel som finns för barn. Du behöver inte spela själva spelet enligt reglerna, utan kan helt enkelt “låna” det som passar till dina lekar.

Har du tänkt ha frågesport eller kanske charader som lekar på barnkalaset? Då kan det vara en god idé att köpa hem ett sällskapsspel för barn på det temat. Du behöver inte få barnen att sitta och flytta runt spelpjäser och slå tärningar. Istället så tar du bara frågekorten från spelet eller t.ex. charad-korten.

Enkelt att arrangera för dig och barnen får ett roligt spel att leka med efteråt.

Här kommer några tips på spel som lämpar sig bra för barnkalas!

Bäst i familjen

Utmaningsspel

Bäst i familjen är ett roligt och lagom utmanande spel som du kan använda som aktivitet till barnkalaset.

Detta sällskapsspel för barn och vuxna kommer med 95 olika utmaningar av olika slag. Det är utmaningar som att dansa balett, härma en tvättmaskin, stå på ett ben längst och vem är närmast att kunna nudda näsan med sin tunga.

Det här brukar bli roligast om alla deltar samtidigt i ett enda stort lag. Kanske låter du barnen få tävla ihop poäng till en skattjakt eller liknande där du som enhällig domare bedömer om gruppen klarat av uppdraget eller inte.

Att få leka tvättmaskin tillsammans med sina gäster kommer bli en oförglömlig upplevelse för födelsedagsbarnet.

Är det lite äldre barn så passar utmaningarna givetvis ypperligt för tävling.

Ta en snabbkik genom utmaningarna innan ni leker så du ser att de är av typen att de passar att utföra i ditt hem.

På 5 sekunder - Junior

Tidspressat sällskapsspel

På 5 sekunder - Junior är ett roligt sällskapsspel till barnkalaset. Det som dessutom gör det extra bra är att det intensiva spel-läget gör att ni inte behöver leka så länge.

Dela in barnen i lag och låt de sen, en grupp i taget, få försöka samla poäng när de på 5 sekunder ska klara av utmaningarna som står på korten. Har du yngre barn så kan du få förlänga tiden för att det ska bli gångbart. Prova 10 sekunder och se hur det går.

Utmaningarna är på formen att barnen ska säga 3 saker som passar in på ett påstående. Det kan t.ex. vara 3 saker som är gula eller 3 saker som har svans.

Lagen får 1 poäng för varje avklarad utmaning.

Har du inte lust att köpa ett sällskapsspel till barnkalaset så är det här ett spel där det krävs förhållandesvis lite engagemang för att skapa egna påståenden på några lappar att läsa upp.

Levande Charader
Alfons Åberg - Charader

Charader

Charader är tacksamt att leka på barnkalas eftersom alla kan vara med och gissa. Något som inte alltid är lika tacksamt är att försöka komma på vad i hela friden barnen ska få gestalta.

Det är här du gör det enkelt för dig genom att införskaffa ett charad-spel (eller låna från en vän). Du får färdiga kort att förse barnen med och barnen får en tydlig bild (eller text) av vad som ska göras.

Dela in barnen i lag. Låt det därefter vara frivilligt att vara den som utför charader. Många barn kommer tycka det är jätteroligt medan andra helst sitter och gissar. Tvinga ingen att göra något hen inte vill.

Låt alla barn få gissa samtidigt. Eventuellt med handuppräckning. Den som gissar rätt ger sitt lag 1 poäng (om ni vill tävla).

Om inget barn känner sig bekväm med att utföra charader (vilket inte brukar hända) så får helt enkelt du som vuxen damma av dina bästa skådespelartalanger och utföra charaderna.

Barnen kommer tycka det är superskojigt!

Frågespel

Frågesport brukar barn tycka är roligt. Allra helst om det görs i lag eller om de får gå en liten tipsrunda.

Köp hem ett frågespel och “låna” frågorna. Många frågespel har barnfrågor som passar barn från 7 år och uppåt.