LEKAR FÖR ALLA

65 Roliga midsommarlekar (för barn och vuxna) Utomhuslekar till midsommar, sommarens fester och kalas

Svenska flaggan sedd genom blommigt buskage.

Aldrig leker vi väl som mycket som vi gör på sommaren? Och kanske då framförallt under högtiden midsommar. Här har vi samlat midsommarlekar av alla dess olika slag. Det är stafetter, lagtävlingar och grenar som skulle kunna inkluderas i en femkamp. Det är lekar som passar både barn och vuxna så att alla ska kunna ha roligt på sommarens fester och kalas.

Midsommarlekar brukar lekas på midsommarafton tillsammans med vänner och familj. Ibland görs det i samband med dans kring midsommarstången eller så gör man det senare på dagen på midsommarfesten.

Lekar till midsommar kan vara av det traditionella slaget som hoppa säck, kasta hästsko och balansera ägg på sked. Men det finns också många nya lekar till midsommar som börjat bli populära som t.ex. spotta groda, stapla kubb och tennisboll i strumpbyxa.

Vill man mer ha lite kluriga och vuxna sommarlekar kan man leka ord- och gissningslekar som till exempel sommarlåtar där det gäller att komma på sommarlåtar eller skapa en tipsrunda (kanske på temat midsommar) eller på ett tema som passar din fest. Men glöm inte bort att vuxna många gånger också tycker om att leka tokiga lekar. Har du äldre med i sällskapet som inte kan delta så finns det många lekar som är otroligt roliga att följa från sidan.

Hoppas du hittar några roliga lekar som passar till ditt sommarkalas!

Köp paket med 13 Sommar-printables

Vi har skapat stenciler (printables) redo att skrivas ut. Dessa hjälper dig förbereda inför sommarlekarna och midsommar-firandet.

Köper du vårt paket med egendesignade printables får du genast ett mail med länk till de nedladdningsbara filerna.

Du får skriva ut hur många exemplar du vill och kan använda dem på midsommar, fester och kalas!