LEKAR FÖR ALLA

35 roliga halloweenlekar För barn och vuxna

En glad pumpa på en låda med löv och småpumpor spridda runtikring. Pumpan väntar på att de roliga halloweenlekar ska börja.

Halloween firas i de flesta länder på datumet den 31:a oktober. Här i Sverige är det också vanligast att fira den dagen även om det är en vardag, men lokala variationer förekommer. Många vill t.ex. inte att halloween ska krocka med allhelgonahelgen.

På halloween går barnen runt och knackar på hos grannar och säger “bus eller godis” i hopp om att vederbörande ska ge godis för att slippa bli utsatt för bus.

På halloween är det populärt bland barn att ha kalas eller halloweenfest med sina vänner. På festen ska man gärna klä ut sig i olika maskeraddräkter. Det brukar vara en salig blandning mellan monster, häxor, nyckelpigor och prinsessor. Något annat man brukar göra på sin halloweenfest är att leka lekar.

Lekarna på halloween brukar ha lite lagom läskiga teman och innehålla saker som spindlar, spöken, pumpor och godis.

Här har vi samlat roliga lekar av olika slag. Det finns lättsamma lekar utan läskiga inslag och sådana som kanske kan bli lite mer spännande som mörkerkurragömma. Fler av halloweenlekarna är roliga även för vuxna.

Lycka till med lekarna till din halloweenfest!

Köp paket med 17 Halloween-printables

Vi har skapat stenciler (printables) redo att skrivas ut. Dessa hjälper dig förbereda inför Halloween-lekarna.

Köper du vårt paket med egendesignade printables får du genast ett mail med länk till de nedladdningsbara filerna. Du kan skriva ut hur många exemplar du vill.