LEKAR FÖR ALLA

25 Roliga lekar till bröllopet Nya och klassiska bröllopslekar

Bröllopsfest där alla gäster skålar.

I denna kategori har jag samlat på mig lekar till bröllop.

Det finns lekar för mingel i väntan på brudparet där gästerna får en chans att lära känna varandra. Du kommer också hitta mer aktiva festlekar som involverar brudparet samt knep och knåp sittandes vid borden (kanske för att lätta upp under bröllopsmiddagen?).

Många av lekarna är enkla att anordna och passar för både stora och små bröllop, men också för budgetbröllop då många lekar inte kräver så mycket material för att kunna utföras.

Tanken är att du här ska finna både klassiska bröllopslekar blandat med helt nya och annorlunda lekar och aktiviteter. Jag försöker hålla sidan uppdaterad så gott det går och lägger till fler lekar så fort jag snappat upp något (eller kommit på någon ny lek själv).

Att gifta sig är fantastiskt, men det ska också vara roligt att vara gäst på ett bröllop. Se därför gärna till som toastmaster / toastmadame / toastpar / anordnare / vän att lekarna uppfattas som ett trevligt inslag av både brudpar och gäster.

Lycka till med ditt bröllopsplanerande!

Vilka lekar ska man leka på ett bröllop?

Det roligaste tycker jag är när lekarna är av lite olika karaktär. Det får inte bara bli frågelekar och lekarna får gärna variera mellan att aktivera gäster och brudpar.

Några tips är:

Här nedan kommer fler tips på olika lekar som kanske kan hjälpa dig i ditt planerande.

Vilka lekar är roliga för brudparet?

Lekar där man kanske får utmana sin partner på något sätt (ensam eller tillsammans med vänner i lag) samt lekar där man ser att gästerna också har roligt brukar vara roliga för brudparet.

Frågor till skoleken?

Skoleken (också ibland kallad bröllopsleken) är en otroligt populär bröllopslek. Här har jag skrivit en lista på frågor du kan använda dig av.

Allra mest träffsäkert brukar det givetvis bli om du lyckas pricka in de där frågorna som passar just DITT brudpar. Ett tips är också att inte ha för många frågor (10-15 stycken brukar vara lagom).

Köp paket med 8 Bröllops-printables + barn-knåp

Jag har skapat stenciler (printables) redo att skrivas ut. Dessa hjälper dig förbereda inför bröllopslekarna.

Köper du paketet med egendesignade printables får du genast ett mail med länk till de nedladdningsbara filerna. Du kan skriva ut hur många exemplar du vill.