Lekar För Alla

23 tips på roliga grenar till femkamp (lag)

Femkamp anordnas ofta på sommaren och brukar vara ett populärt inslag på midsommarafton. Det som är bra med en 5-kamp är att grenarna enkelt kan anpassas efter de personer som ska delta. Det finns både fartfyllda och mer lugna femkampsgrenar. Är man många så brukar det vara himla roligt att tävla i femkampsgrenar i lag.

Här har vi gjort en samling av roliga lekar som passar som femkampsgrenar för lag. Lagtävlingar kan vara olika former av stafetter eller t.ex. samarbetslekar. Vi har också en samling med femkampsgrenar för indviduell tävlan som du finner här.

Se till att fundera ut hur lagen ska samla poäng på ett bra sätt. En gren får inte vara för poängtung. Det mest rättvisa sättet att fördela poängen på är att lagen får poäng efter hur bra de placerade sig jämfört med de andra lagen. Det lag som vann får därför 1 poäng, det näst bästa laget får 2 poäng osv. Laget med minst poäng är alltså det som vinner. Om du önskar kan du bara vända på poängskalan ifall du vill att laget med flest poäng ska vinna.

Se till att fixa ett åtråvärt pris som lagen vill vinna. Här har vi samlat några tips och idéer på olika priser och vinster som kan passa till en femkamp.

Kom ihåg att du behöver inte stanna vid en femkamp. Många lagtävlingar tar inte jättelång tid att utföra så skäms inte för att dra till med en sjukamp om du känner för det!