LEKAR FÖR ALLA

41 Tips på roliga femkampsgrenar (individuell) För individuella tävlan

Här har vi samlat ihop de lekar som passar bra att ha som grenar i en femkamp för individuell tävlan. Flera av lekarna går att göra om till femkampsgrenar i lag. För att se hela vår samling med lagtävlingar till femkamp kan du trycka här.

Det allra mest rättvisa sättet att fördela poängen mellan deltagarna är helt enkelt att de får poäng efter vilken ordning de placerade sig i. Den som gjorde bäst ifrån sig får 1 poäng, näst bäst 2 poäng osv. Vinnare blir den som får minst poäng. Vill du ha att man ska jaga poäng och få flest så är det bara att vända på poängskalan.

Vill du inte räkna poäng på det här sättet utan istället ha att man samlar poäng, gren för gren, så är det en god idé att inte låta en enskild femkampsgren bli för poängtung. Det är inte vidare rättvist om det i en gren max går att få 5 poäng på att kasta några bollar medan man kan få över 80 poäng på pilkastning i en annan gren.

5-kamp utförs oftast utomhus, men det går också jättebra att göra om en del av grenarna för inomhusbruk. Femkamp är starkt förknippat med midsommar och lekar som utförs under sommarens olika fester.

Se till att vinnaren får ett fint pris! Vi har här samlat förslag på olika vinster som passar bra att dela ut.