LEKAR FÖR ALLA
Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Stor&Liten.

4 Tips på användbara lektillbehör som löser allt Hjälpmedel som alltid gör dig redo för femkamp och lek

Här tipsar jag om några enkla och hjälpsamma lektillbehör som är praktiska att ha när det vankas lekar.

De kostar inte så mycket att köpa, kan användas till massor med olika lekar och kommer (förhoppningsvis) att hålla i många år.

Med hjälp av olika lektillbehör kan du på nolltid slänga ihop några lekar som passar både vuxna och barn och som kan användas både till midsommarfesten eller halloweenlekar.

4 Tips på lektillbehör

Tips 1 - Ärtpåsar

Ärtpåsar är toppen att ha i sin ägo. Ett stort plus är att du relativt enkelt även kan göra egna om så önskas.

Varför är då ärtpåsar så bra? Jo, de ger en helt annan kast-känsla än vad bollar gör och ärtpåsar går dessutom bra att använda till lekar där kast-tillbehören kanske ska lyckas stanna på något.

Använd ärtpåsar i lekar och kasta dem på kartonger och få poäng efter antalet som ligger kvar ovanpå kartongerna. Spela cornhole, pricka hinkar eller kasta och få poäng efter olika poängmarkeringar på marken.

En bonus är att de är lätta att samla ihop ärtpåsarna efter leken eftersom de inte studsar iväg.

8 st koner

Tips 2 - Koner

Ett annat hett tips är att köpa på dig ett gäng koner. Med koner kan du spela t.ex. brännboll och fotbollsbowling.

Du får också ett tillbehör som kan användas som start och mål, föremål som kan rundas i stafetter eller koner som det ska dribblas emellan på så kort tid som möjligt.

Det brukar inte vara svårt att hitta. Här finns t.ex. ett set med 8 stycken koner.

Tips 3 - Bollar

Äger du ett gäng är du alltid redo för lekar med boll. Det spelar inte så stor roll vad det är för typ av lekbollar - det mesta fungerar till bollek.

Bollar används nästan alltid i olika varianter på kastlekar eller i brännboll. Ska du köpa bollar så tänk bara på att ha tyngre bollar om de ska kastas längre, speciellt om ni ska vara utomhus.

Tips 4 - Ballonger

Det finns många lekar där ballonger är en viktigt ingrediens. Ha ett gäng hemma så är du bara några uppblåsningar ifrån att kunna anordna ballonglekar.

Ballonger är roliga eftersom de kan gå sönder samt går att fylla med vatten för spännande lekar med ballonger. Det går även bra att rita på dem och göra dem mer personliga när så önskas.


Kort och gott så behövs det inte så mycket för att snabbt kunna ordna en femkamp eller lekar till ett barnkalas. Tillbehör gör det otroligt enkelt och flera av dem jag tipsat om kommer man kunna ha roligt med även när det inte vankas fest!

Ett väldigt enkelt sätt att lösa allt på är att köpa ett färdigt lekset. Till detta medföljer det:

  • 6 koner
  • 12 ärtpåsar
  • 12 kastringar

Dessa tillbehör kan användas för att skapa massor med olika lekar. Bara i sig själv kan du t.ex. kasta ringar på konerna eller försöka få ärtpåsarna att stanna i ringarna som ligger utspridda på marken.

Lägger du till en fotboll så kan du ha som gren att försöka få ner konerna med hjälp av fotbollen. Ärtpåsarna är trevliga att använda i olika kastlekar.